Fuat Sağıroğlu ve Sözcükleri
Eğitim ve Gelişim Yönetimi

Hakkımda

Fuat Sağıroğlu
Eğitim ve Gelişim Yöneticisi, Eğitmen
1979 yılında İstanbul’da doğdu. 2001 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun oldu.
Kendisi Eğitim ve Gelişim Yönetimi ile Kurumsal Akademi alanında çeşitli düzeylerde görevlerde bulundu. Halen özel bir şirkette Eğitim ve Gelişim Müdürü olarak çalışmakta olup, ayrıca birçok konuda eğitimler vermektedir.
Başta Yeni Nesil Liderlik, Eğiticinin Eğitimi ve Kişisel Gelişim (Soft Skills) alanlarında olmak üzere kendi geliştirdiği eğitimleri vermeye devam etmektedir.
İ.Ü. Sürekli Eğitim Merkezi'nden Eğiticinin Eğitimi ve Bilgi Üniversitesi Bilgi Eğitim’den Yaratıcı Yazarlık sertifikası sahibi olan Fuat Sağıroğlu’nun “Eğitimin Mutfağından Sahnesine”, “Dünya’nın Son Savaşı” ve “Aşk Burada Çekmiyor” adlı üç kitabı bulunmaktadır.
Eğitimin Mutfağından Sahnesine - Eğitim ve Gelişim Yönetimi adlı mesleki kitabı 2022 yılı sonunda Akademisyen Kitabevi'nden çıkmış olup, kurumsal eğitim alanına önemli bir katkı sunmayı amaçlamaktadır.
GOA Yayınları’ndan çıkan Dünya’nın Son Savaşı adlı romanı ise Tasavvufi Bilim Kurgu türünde olup, türünün ilk örneğidir. Kendisi Yazarlık Atölyesi dersleri vermekte ve kitap editörlüğü yapmaktadır. Stratejik Yönetim ve Sürdürülebilir Kalkınma üzerine iki kitabın editörlüğünü üstlenmiştir.
Fuat Sağıroğlu, ayrıca Yuvaya Yolculuk Dergisi ile İndigo Dergisi adlı internet dergilerinde yazarlık ve editörlük yapmıştır. Kendisinin iş yaşamı ve yönetim üzerine birçok yazısı bulunmaktadır. Çağrı Merkezleri ile ilgili Türkçe makalelerden ilki, kendisi tarafından 2001 yılında Hürriyet Gazetesi’nde “Bir Telefon Çok Şeyi Değiştirir” adıyla yayımlanmıştır.
ORCID No: 0000-0002-6132-1161

Sevdiğim Sözler:
* “En büyük savaş, cahilliğe karşı yapılan savaştır.”
(Mustafa Kemal Atatürk)
* “Her insanın iki eğitimi vardır: Biri başkalarından aldığı, öteki ve daha önemlisi ise kendi kendine verdiğidir.” (Albert Schweitzer)
* “Bilgelik her şeyi bilmek değildir, bildiklerini uygulayabilmektir.” (Sun Tzu)
* "Öğrenme işten ayrı bir şey değil, aksine işin kendisidir.” (Harold Jarche)
* “Bir organizasyonun en önemli rekabet avantajı, öğrenebilme becerisi ve öğrendiklerini hayata geçirebilme süratidir.”
(Jack Welch)
* "Bazen kazanırsın, bazen öğrenirsin." (John Maxwell)
* “Ne kadar bilirsen bil, anlattıkların karşındakinin anlayabildiği kadardır.” (Mevlana)
* “Benim deham kalbimdedir.” (Lamartine)
* “Bir şeyi öğrenmek için her şeyden önce onu sevmek gerekir.” (Goethe)
«Hikâyeler çocuklara uyumaları, yetişkinlere ise uyanmaları için anlatılır.» (Jorge Bucay)